Saturday, March 26, 2016

It's National Nougat Day today - March 26

White Nougat
 Nougat is a variety of similar traditional confectionaries made with sugar and/or honey, roasted nuts, whipped egg whites, and sometimes candied fruit. It is used in a variety of candy bars and chocolates.

There are three basics kinds of nougats:
.1. White nougat – made with beaten egg whites and honey.
2. Brown nougat – made without egg whites and has a firmer, often crunchy texture.
3. Viennese or German nougat – chocolate and nut praline
Brown Nougat
Short Story
3 Musketeer bars, one of the most popular nougat candy bars of the 20th century, originally consisted of three flavors: chocolate, vanilla, and strawberry. During WWII rationing, they were limited to vanilla flavoring, & they remain this way today.
Nougat is commonly found in candy bars; Milky Way, 3 Musketeers, Snickers, Polar, etc.
Today’s nougat is a mixture of sucrose and corn syrup with a whipping agent such as egg white or hydrolyzed soy protein or gelatinto,it create its fluffy texture.It is the preferred and often used ingredient of large candy companies because it is inexpensive to make and used as a filler.
Nougat was put in candy bars to resemble the texture and flavor of ice cream. This is why early candy bars with nougat were commonly served frozen.
 Viennese or German nougat 
The word nougat comes from Occitan (a southern French dialect) pan nogat, from nux gatum, which means nut bread.
German nougat, also known as “Viennese Nougat”, is generally made with only sugar, chocolate, and almonds.
In Spain, the most popular form of nougat is called turrĂ³n. It typically comes in hard and soft varieties and usually is sold in block form.


African nougat typically is made with fruits, rather than nuts.

No comments: